Експортери поставили рекорд з вивезення зерна. Українцям може не вистачити продовольства

Поділитися:

У цьому маркетинговому році українським аграріям вдалося поставити рекорд і експортувати понад 53 мільйонів тонн зернових. Про це повідомляє фермер Олексій Лобурца для Спецкор “на 2 + 2.

Відзначимо, що за останній період часу Україна є однією з країн лідерів з експорту пшениці. Більш того, з настанням карантину країна змогла зміцнити свої позиції на світовому ринку за рахунок того, що її прямі конкурента (такі, як Казахстан), вибули з гонки щодо експорту.

Також вагомий вплив на цю галузь спричинила і внутрішня складова українського ринку: оскільки українці злякалися голоду на карантині, то частина з громадян поспішила наперед зробити запаси продукції.

Як прокоментував ситуацію президент союзу “Борошномели України” Родіон Рибчинський, якщо раніше одне підприємство в середньому переробляло близько 3-5 тисяч тон зерна, то з настанням карантину бізнесу довелося в рази збільшити власні обсяги виробництва.

Так, на поточний період країна успішно експортувала близько 53 млн тонн зернових. Такого результату вдалося досягти за 11 місяців і це 18% більше, ніж статистика попереднього періоду.

Як повідомлялося раніше, в Україні впав ринок нерухомості, однак експерти прогнозують, що це явище триватиме не довго.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила