Експерти розповіли про подорожчання палива

Поділитися:

До кінця травня ціна на автомобільне паливо буде щотижня рости на 15-20 копійок. До таких висновків прийшли українські аналітики. Експерти заявляють, що є 2 причини, які призвели до подорожчання палива.

«Перша – коли, в квітні було підписано меморандум між Кабміном і окремими учасниками ринку. Ці учасники тоді знизили ціни на бензин, щоб вони не перевищували 30 грн за літр. Це у різних заправників склало від 40 копійок до гривні. Але квітень закінчився, і відповідно ці ціни повернулися.

Друга причина в тому, що був штучно створений ажіотажний попит на оптовому ринку. Трейдери закупили паливо, на тлі цього ажіотажного попиту воно виросло в оптовій ціні на 4-6%, і це все паливо потрапило на нафтобази », – відзначають фахівці.

Крім того, зараз це паливо поступово приходить на автозаправки.

Нагадаємо, що в Україні роздрібні мережі автозаправних станцій сьогодні підвищили вартість бензину і дизельного палива на 0,1-1,2 гривні за літр, інформують аналітики.

Раніше повідомлялося, що український уряд вирішив прийняти законодавчі зміни щодо декларування зміни цін на бензин і дизельне паливо з боку вітчизняних АЗС – тепер це потрібно робити в обов’язковому порядку. Про це свідчить постанова Кабміну №450.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу