Ексдиректора “Надра Геоцентр” залишили під вартою

Поділитися:

І надалі під вартою залишатиметься один з фігурантів газової справи Онищенка – колишній директор компанії «Надра Геоцентр» Сергій Свіченко. Таке рішення ухвалила колегія суддів Вищого антикорупційного суду, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

Свіченка звинувачують у причетності до розкрадання коштів під час видобутку та продажу газу в межах договорів про спільну діяльність з компанією «Укргазвидобування». Поміж інших підозрюваних у цій справі – екснардеп Олександр Онищенко, якого слідство вважає організатором «газової схеми». На сьогодні встановлені збитки від цієї махінації, які становлять 740 мільйонів гривень.

Сергій Свіченко тривалий час переховувався в Росії. Але 12 січня цього року його затримали прикордонники в пункті пропуску в Сумській області. 13 січня Свіченка взяли під варту до 3-го червня цього року з альтернативою застави у розмірі 851 тисяча гривень. Загалом, слідство встановило, що до цієї справи причетні 29 осіб. Двоє з них виконували роль співорганізаторів, а решта – працівники «Укргазвидобування».

Раніше повідомлялося, що оборудку на понад 4 мільйони гривень провернули посадовці «Укргазвидобування». Схему розкрадання скрапленого газу держпідприємства викрили оперативники Служби безпеки.

Також ми писали, що «Укргазвидобування» відшкодувало шведам 2,8 млн євро судових витрат.

Читайте також
30 Травня 2024 року - 16:58
У застосунку «Резерв+» вже 1,3 мільйона військовозобов’язаних громадян оновили свої...
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...