Екс-міністр фінансів допускає емісію гривні Нацбанком

Поділитися:

На думку екс-міністра фінансів Олександра Данилюка захопитися випуском великої кількості паперової гривні ні в якому разі не можна. А екс-міністр економіки Тимофій Милованов вважає, що для підтримки економіки під час пандемії COVID-19 – тимчасово можна.

Про це в п’ятницю, 20 листопада, розповіли джерела, які спілкувалися з двома колишніми міністрами.

Як зазначив Данилюк, досвід інших країн в питанні емісії національної валюти в українських умовах не годиться. Влада побачить панацею на всі випадки життя. Результат – порожні обіцянки, не підкріплені можливостями бюджету та економіки.

Дослівно екс-міністр фінансів каже так:

“Завжди буде рішення: давайте надрукуємо. Пообіцяємо зараз, а розплачуватися за інфляцію буде інший. Це наслідки емісії поки. Якби ми жили в іншій країні, була б інша оцінка”.

А ось міністр економіки Тимофій Милованов вважає трохи по-іншому.

“Все одно доведеться підтримувати економіку пізніше. І ще більше людей перехворіє. Тобто я за радикальний карантин зараз і за радикальну підтримку. Але короткостроково, точково”, – підкреслює екс-міністр економіки.

Нагадаємо, в Міністерстві економіки зробили прогноз стосовно інфляції. Очікується, що до кінця року в країні буде інфляція, а на її динаміку впливатиме посилення ролі кредитного потоку емісії грошей.

Також раніше ми повідомили, що в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства допускають зниження облікової ставки Національного банку України нижче рівня інфляції.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу