Екс-глава НБУ заявив про необхідність аудиту ОВДП

Поділитися:

Українські фахівці заявили про потребу провести аудит внутрішніх облігацій державної позики – ОВДП на тлі відставки колишнього голови Національного банку України, який нещодавно покинув посаду з політичним скандалом, Якова Смолія. Деякі експерти вважають, що така процедура допоможе з’ясувати, хто і як розпоряджався цінними паперами на українському ринку.

Зокрема, фахівці повідомляють, що було б логічно зібрати професійну групу аналітиків для того, щоб перевірити ефективність політики по відношенню до облігацій внутрішньої державної позики.

Це потрібно для того, щоб або розвіяти, або підтвердити побоювання економістів і українських громадян, які не раз говорили про так звану “фінансову піраміду”, побудовану за допомогою маніпуляцій з ОВДП.

І подивитися, хто грав на цьому ринку. Депозитарій вів Національний банк – він за законом повинен вести – цих облігацій. Там можна подивитися, куди вони йшли, через кого вони продавалися … Я не виключаю, що люди, у яких були вільні кошти, могли закладати, чекати термінів і отримувати ці хороші відсотки”, – йдеться в повідомленні одного з колишніх очільників НБУ.

Нагадаємо, що недавно вже екс-глава НБУ Яків Смолій в своєму інтерв’ю розповів обставини свого звільнення, вказавши, що погодив це з президентом України Володимиром Зеленським.

Тим часом, фінансові проблеми України настільки великі, що країна не може обходитися без закордонної допомоги.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу