Економісти розповіли, як дефіцит бюджету буде стимулювати економіку

Поділитися:

Українські економісти розповіли особливості впливу дефіциту державного бюджету на вітчизняну економіку. Про це повідомив президент Центру антикризових досліджень для ЗМІ.

За словами фахівця, зазвичай такий негативний фактор, як дефіцит бюджету, позитивно впливає на економіку, оскільки виконує функцію своєрідного стимулюючого фактору.

«Затвердження дефіциту бюджету є стандартною світовою практикою. Тому що дефіцит бюджету традиційно розглядається в якості одного з визначальних стимуляторів економіки”, – сказав експерт, називаючи цей фактор своєрідним стабілізатором.

Також він підкреслив, що для української економіки дефіцит бюджету – це хронічна проблема, яка до не дає належного стимулу в ситуації з Україною.

Президент Центру антикризових досліджень вважає, що країна перебуває в положенні хронічної дефіцитності, коли внутрішні та зовнішні борги продовжують зростати, а тиск на державний бюджет лише збільшується.

Нагадаємо, що в Кабінеті міністрів України збираються покрити поточний дефіцит державного бюджету новим масштабним кредитом на суму у 250 млн євро.

Тим часом затримка грошового траншу з боку Міжнародного валютного фонду не несе фінансової загрози дефолту для України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу