«Дві третини світової економіки генерують східні країни», — експерт

Поділитися:

Ситуація з інвестиціями в Україні складна. Для прикладу, наздоганяти Польщу нам прийдеться довго. Про це каже Віктор Галасюк, президент української асоціації Римського клубу. Також він виділяє й Китай, який зараз активно вкладається у нашу економіку:

«Китай має міцний фундамент економіки, і це важливо у рамках сьогоднішньої ситуації. До речі, Китай багато чого позичив на Заході, зокрема у Німеччини», — каже експерт.

Китайські інвестиції в Україну нестримні, на них не впливатиме ситуація у Піднебесній. Натомість Віктор Галасюк каже про те, що загалом інвестиції до України наразі мізерні. Кажучи ж про світову економіку, нагадує, що станом на зараз дві третини її генерує Азія.

«Швидке економічне зростання почалося десь 150 років тому, пов’язане воно було із промисловою революцією. Протягом ста років домінував Захід, але потім пальму першості перехопив Схід. В першу чергу це Китай, Індія та інші країни. Але прогнозувати, як воно буде надалі, важко», — каже експерт.

Зараз в Україні є багато можливостей, і всі їх треба використовувати. Експерт нагадує, що ми можемо співпрацювати й зі Сходом, і з Заходом. У нас багато перепон стосовно інвестицій, натомість країна відкрита до іноземних товарів. Показовою є ситуація, у якій українські заробітчани своїми переказами перевищують 10% економіки, і такий рівень показує всю складність.

«Світ надзвичайно конкурентний, тож всі країни намагаються залучити інвестиції. Для прикладу, у Туреччині інвесторам надають переваги у більше ніж 10 пунктах, що робить захід інвесторів швидшим, вигіднішим», — нагадує експерт.

Багато цікавого стосовно азійських інвестицій, загальних умов для інвесторів в Україні Віктор Галасюк розповів в ефірі «Першого Ділового» телеканалу.

Раніше повідомлялося, що Китай нарощує інвестиції в Україну.

Також ми писали й про те, що у Кабміні заявили про інвестиції в 3 млрд доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу