ДТЕК збільшує акційний портфель

Поділитися:

Розширює монополію та видобуток. Операційний холдинг “ДТЕК Нафтогаз” планує збільшити свій портфель ліцензій і почати видобуток нафти. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Реалізувати плани хочуть впродовж двох років. Окрім того, компанія хоче збільшити кількість вуглеводневих ділянок. Зробить це через участь в аукціонах, і шляхом покупки приватних компаній, що уже мають спецдозволи на користування надрами.

Зауважимо, торік “ДТЕК Нафтогаз” збільшив видобуток газу на 7 десятих відсотка. Значення сягнуло – одного мільярда 660 мільйонів кубометрів.

“ДТЕК Нафтогаз” – найбільша приватна газодобувна компанія в Україні, що входить до холдингу ДТЕК. Крім того, до холдингу ДТЕК входить ще один монополіст – “ДТЕК Енерго”. Минулого тижня за зловживання монопольним становищем його оштрафували на 275 мільйонів гривень.

Адже ціна на електроенергію на Бурштинському енергоострові, яку встановив ДТЕК, найвища, якщо порівнювати з тарифами в інших регіонах України, вона сягає 50 євро за мегават-годину. Це при тому що український тариф на електроенергію й так ледь не на третину перевищує європейський цінник.

Нагадаємо, що ДТЕК заявив про інтерес до придбання нових електромережних активів. Причому енергохолдинг збирається як і далі скуповувати обленерго, так і виходити на міжнародний ринок.

З останніх придбань, які датуються минулим роком – 68% акцій «Одесаобленерго» і 94% – «Кіівообленерго».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу