ДТЕК розглядає нові можливості в сфері видобутку нафти і газу

ДТЭК
Поділитися:

Посилити свій вплив на нафтогазовому ринку прагне ДТЕК. Один з найбільших енергохолдингів України ДТЕК, який неодноразово підозрювали у зловживанні монопольним становищем, цього разу розглядає можливість придбання нових активів в сфері видобутку нафти та газу. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

До потенційної зони інтересів ДТЕК входить і компанія «Гео Альянс», яка володіє шістнадцятьма родовищами, більшість з яких не розробляється. За даними ЗМІ половина компанії належить бізнесмену Віктору Пінчуку, половина міжнародній групі Vitol.

Минулого року «ДТЕК Нафтогаз» переміг на аукціоні Держаної служби геології та надр, отримавши спецдозвіл на розробку Будищансько-Чутовської ділянки вуглеводню. Монополісту вдається не лише зберігати свої позиції на ринку, а підтримувати ціни на високому рівні, при цьому майже не вкладаючись у модернізацію.

Пішли вгору і справи у «ДТЕК Енерго». За перший квартал цього року компанія відзвітувала про зменшення збитків у майже 23 рази, у порівнянні з аналогічним періодом торік. А виручка компанії збільшилась на майже 13 відсотків і склала 14 мільярдів 420 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що в п’ятницю, 30 травня, підприємство ТОВ «ДТЕК Мережі» уклало договір про купівлю-продаж 24,5% акцій ПАТ «Кіровоградобленерго», яке належить ТОВ «ВС Груп Менеджмент» з групи VS Еnergy.

Відзначимо, що угода була здійснена за згодою з Антимонопольним комітетом України. При цьому пресслужба самої компанії заявила, що даний крок допоможе розвивати електроенергетичний бізнес.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу