ДФС ліквідувала конвертаційний центр з оборотом у 1,5 млрд гривень

Поділитися:

У Києві співробітники головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) викрили групу осіб в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Про це повідомили прес-служба ДФС.

«Встановлено, що зазначена група здійснювала документальне оформлення придбання тютюнових виробів, алкогольної продукції та продуктів харчування у виробників і дистриб’юторів зазначеної продукції. Використовуючи підконтрольні транзитні підприємства, відбувалася підміна номенклатури товарів, з метою подальшої реєстрації та документального оформлення товарів, необхідних індивідуально для кожного клієнта «конвертаційного центру», — йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією, гроші, які користувачі схеми перераховували на розрахункові рахунки підконтрольних транзитних підприємств, перераховувалися на рахунки інших осіб і переводилися в готівку. Таким чином підприємства безпідставно завищували податковий кредит з ПДВ та витрати. Через це зменшувалася база оподаткування, що призводило до ухилення від сплати податків.

У ДФС зазначили, що учасники «конвертаційного центру» використовували корпоративні права 88 «транзитно-конвертаційних» підприємств. Станом на зараз вже встановлено 14 основних компаній, які користувалися послугами центру.

Загальний обсяг проконвертованих коштів за 2020-2021 роки склав 1,5 млрд грн, втрати бюджету склали близько 250 млн грн. В ході обшуків було виявлено та вилучено фінасово-господарські документи, чорнові записи, печатки, 38 мобільних телефонів і гроші в еквіваленті понад 2,5 млн грн.

Наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, 18 об’єктів нерухомості на майже 200 мільйонів гривень заарештувала Державна Фіскальна служба у рамках справи несплати податків ексдепутатом Геннадієм Балашовим.

Також стали відомі штрафи для чиновників за брехню в деклараціях.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу