Держслужба зайнятості несе мільйонні збитки

Поділитися:

У своєму звіті Держслужба зайнятості вказує, що зазнала 56,1 млн гривень збитків. Причина такого явища полягає в відсутності регулювання в законодавчій базі України питання про повернення одноразової матеріальної допомоги для відкриття власного бізнесу тими з числа підприємців, які пропрацювали й року, і припинили свою діяльність.

Аудитори розповіли, що на допомогу бізнесменам-початківцям з червня 2015 роки пішло близько 180 млн гривень, при цьому велика частина бізнесменів виявилися на ділі неспроможними та припинили роботу через 4-5 місяців.

Раніше повідомлялося, що за час карантину безробітним виплатили майже 2,3 мільярда гривень. Нещодавно Кабмін виділив шість мільярдів гривень для Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. З них 1,277 мільярдів гривень спрямують на виплату допомоги по безробіттю і 4,723 мільярдів — на виплати по частковому безробіттю

Також ми писали й про те, що Держслужба зайнятості змусить повернути допомогу. Фахівці служби зайнятості пояснюють, що бувають ситуації, коли безробітні отримують виплати від держави та влаштовуються на роботу. Щоб уникнути проблем, безробітному потрібно негайно повідомити якщо, він знайшов роботу, підписав цивільно-правовий договір про виконання робіт або відкрив власну справу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу