Держшахти скоротили видобуток вугілля майже на чверть

Поділитися:

Вугледобувні підприємства в нашій країні помітно скоротили видобуток вугілля за період з початку 2020 року до жовтня. У процентному співвідношенні це виглядає так: зменшення на 7,7% або майже на 2 млн тонн. Загальна кількість видобутого за десять місяців поточного року — трохи більше ніж 23,5 млн тонн.

Тим часом шахти Донеччини виробили близько 9 млн тонн вугілля, а шахти Луганщини — трохи більше ніж 175 млн тонн. Також вугілля видобували і в Дніпропетровській, Львівській, Волинській областях.

У жовтні поточного року видобуток різко скоротилася в порівнянні з вереснем.

Раніше повідомлялося про те, що світові банки не готові відмовитися інвестувати в вугілля. Вперше в історії – через пандемію – його форум банків розвитку провели онлайн. Участь в заході взяли 450 установ. Представники світових банків заявляють, що готові збільшити темпи та обсяги інвестицій в поновлювані джерела енергії, енергоефективність і чисті технології.

Також ми писали й про те, що в Міненерго хочуть списати борги вугільних підприємств. У Міністерстві обіцяють — після трансформації вугільної галузі таких проблем не виникне. Нагадаєсо, трансформація вугільної галузі передбачає розподіл шахт на три групи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу