Світові банки не готові відмовитися інвестувати в вугілля

Поділитися:

Світові банки не готові відмовитися від інвестицій в вугілля. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Вперше в історії – через пандемію – його форум банків розвитку провели онлайн. Участь в заході взяли 450 установ. Представники світових банків заявляють, що готові збільшити темпи та обсяги інвестицій в поновлювані джерела енергії, енергоефективність і чисті технології.

Однак так думають не всі. Серед тих, хто не відмовиться від твердого палива – азійські магнати, зокрема, Азіатський банк розвитку. Його представники від підписання підсумкової декларації відмовилися.

Слід зазначити, що на початку місяця Асоціація фінансових інститутів, яка контролює активи на 50-ти мільярдів доларів, оголосила: до 2030-го року припинить інвестувати в проекти по викопного палива. Головна мета – виконати вимоги Паризького кліматичної угоди і досягти нульових показників з вуглецевих викидів до 2050-го.

Відомо, що щорічно державні банки інвестують сукупно в усі проекти 2 трильйони триста мільярдів доларів.

Нагадаємо, що в столичному Господарському суді відкрито справу про банкрутство Державної акціонерної компанії «Вугілля України» (ДАК «Вугілля України»).

Згідно з судовими матеріалами з посиланням на дані держреєстру, збанкрутілу ДАК «Вугілля України» не слід плутати з ДП «Вугілля України», оскільки останнє – зовсім інша організація.

Раніше повідомлялося, що група центральних банків випустить цифрову валюту в найближчі три роки.

За його словами над розробкою цифрової валюти працюють банки Канади, Великобританії, Японії, Європейського союзу, Швеції та Швейцарії. Про спільну роботу вони оголосили на початку 2020 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу