Держпідприємство «Експо-2020» заборгувало грошей за виставку в Дубаї

Поділитися:

Понад 300 мільйонів гривень заборгувало державне підприємство «Експо-2020» за організацію українського павільйону на міжнародній виставці в Дубаї в Об’єднаних Арабських Еміратах. Про це повідомляє телеканал «Перший Діловий».

Участь України в міжнародній виставці покривається за рахунок бюджетних коштів в рамках програми «Забезпечення двостороннього співробітництва України з іноземними державами і міжнародними організаціями».

У цьому році на цю бюджетну програму виділили 69 з половиною мільйонів, тобто майже в п’ять разів менше, ніж потрібно для покриття боргів держпідприємства.

Всесвітні виставки «Експо», на яких країни-учасниці представлять сучасні винаходи та технології, проводяться кожні п’ять років. Виставка в ОАЕ повинна була відбутися в 2020 році, проте через пандемію COVID-19 була перенесена на жовтень поточного року. Україна вперше побудувала власний павільйон на виставці.

Нагадаємо, що керівництво заводу Південмаш повідомляє про те, що Україні загрожує масштабна техногенна катастрофа, яка може призвести до смертельних наслідків.

Також ми писали, що владу просять розібратися із корупцією у Держрибагентстві.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу