Україні загрожує техногенна катастрофа на заводі Південмаш

Поділитися:

Керівництво заводу Південмаш повідомляє про те, що Україні загрожує масштабна техногенна катастрофа, яка може призвести до смертельних наслідків.

Зазначається, що йдеться про ракетне паливо на території заводу – гептил. На території Південмашу зберігається 95 тонн такого палива. Речовина доволі отруйна – лише 1 мікрограм, розчиненого в літрі води, може вбити людину. У разі розгерметизації 40-тонної цистерни з цим паливом – можуть загинути та постраждати сотні тисяч людей.

Таке паливо зберігають, дотримуючись суворих запобіжних заходів, і на це необхідно чимало капіталовкладень. Щороку на це витрачали близько 20 мільйонів гривень. Останні кілька років на це взагалі не витрачали коштів. У проєкті бюджету на 2022 рік також не закладено грошей на відповідні цілі.

Гендиректор Південмашу Сергій Войт розіслав копії свого листа із вказаною проблемою у космічне агентство, Міністерство промисловості, а також мерію Дніпра.

Раніше ми повідомляли, що владу просять розібратися із корупцією у Держрибагентстві.

Також ми писали, що Prozorro підсилює контроль за витрачанням бюджетних коштів. Зокрема, тепер необхідно буде вказувати ціни за одиницю придбаного товару. Про це повідомляють в прес-службі Prozorro.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу