Борги по валютних кредитах не будуть вимагати до квітня 2021 року

Поділитися:

Український парламент розглянув з пропозиціями президента України закон про продовження мораторію на стягнення майна громадян, наданого в якості забезпечення кредитів в іноземній валюті. За проект закону №3640 свої голоси віддали 297 народних депутата.

У фінансовому комітеті ВРУ уточнили, що мораторій триватиме на півроку, а не до 2022 року, як це було передбачено в попередній редакції законопроекту. Продовження мораторію почне діяти з моменту закінчення нинішнього мораторію, термін якого закінчується в жовтні 2020 року. Тобто, заборона продовжать до 21 квітня 2021 року.

У свою чергу представник Верховної Ради уточнив, що раніше Гарант Конституції України не підписав закон раніше, так як його окремі положення не відповідали Конституції і не відповідали юридичним принципам. При цьому варто уточнити, що норми закону були спрямовані на неможливість примусового позбавлення єдиного житла позичальників, які отримали кредит в іноземній валюті.

Нагадаємо, що громадяни України звернулися до Гаранта Конституції з проханням заборонити в державі роботу організацій, які видають “швидкі кредити“. У петиції до президента сказано, що є люди, які перебувають у важкому фінансовому становищі і вони хочуть отримати легкі гроші. У підсумку вони отримують сумнівні кредити і тим самим потрапляють в боргову яму, так як такі фірми нараховують величезні відсотки.

Також ми писали, що в Національному банку України заявили, що завдяки співпраці з МВФ країна може погасити частину боргів перед зовнішніми кредиторами. Так, кредити Міжнародного валютного фонду допоможуть нівелювати борг в 12 млрд доларів. Саме такі плани ставить перед собою керівництво НБУ на 2021-2022.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу