Bloomberg: європейські країни виступили проти відключення РФ від SWIFT

Поділитися:

Держави Європейського союзу виступають проти відключення Російської Федерації від міжнародної міжбанківської системи SWIFT. Така загроза існує як санкції проти РФ на випадок ескалації російсько-українського конфлікту.

Про це йдеться у повідомленні агенції Bloomberg.

Як пише видання, Сполучені Штати виступили з такою пропозицією, тоді як у самому Євросоюзу немає одностайної позиції. Так, зокрема, Німеччина виступала за непоширення обмежувальних заходів на енергетичний сектор та банки Росії.

У координації санкцій із США найбільш активно брали участь Німеччина, Італія та Франція. Узгодження санкційного пакета ведеться в суворому секреті від РФ. Оскільки подробиці плану невідомі, до санкцій не можуть повноцінно підготуватися деякі країни Євросоюзу, повідомляє Bloomberg,

Джерела видання зауважили, що представники держав ЄС дали США зрозуміти неприпустимість відключення РФ від SWIFT.

Нагадаємо, що 4 лютого інформаційне агентство Bloomberg помилково заявило про вторгнення Росії в Україну, опублікувавши заготовлений заздалегідь заголовок на про всяк випадок.

Як повідомлялося, Україна продовжує одержувати військову допомогу від іноземних країн на випадок ескалації ситуації конфлікту з РФ. Цього разу допомога надійшла з Канади.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила