Блінкен обговорив у Кабміні «Північний потік-2»

Поділитися:

Під час зустрічі державного секретаря Сполучених Штатів Ентоні Блінкена та прем’єра Дениса Шмигаля була обговорена енергетична безпека. Актуальність цього питання висока з огляду на загрози, які несе за собою добудова російського трубопроводу «Північний потік-2», розповів глава українського уряду у соцмережах.

Прем’єр зазначив, що Сполучені Штати солідарні з нашою країною з приводу будівництва російського газового проєкту, наголосивши, що Україна цінує таку позицію.

Шмигаль розповів, що на зустрічі також йшлося про різні напрямки двосторонньої співпраці між Україною та США. Він зауважив, що Україна має на меті продовження основних реформ.

Раніше ми повідомляли, що США мають постійну позицію щодо шкідливості проекту “Північний потік-2” для регіональної безпеки і для енергетичної безпеки самої Європи. Про це заявив держсекретар Ентоні Блінкен. Відомо, що фірми і установи, залучені до добудови або до сертифікації цього газопроводу, ризикують потрапити під санкції США.

Також ми писали, що держсекретар США Ентоні Блінкен та президент України Володимир Зеленський провели прес-конференцію за підсумками двосторонньої зустрічі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу