Бізнесу хочуть знизити податки

Поділитися:

У Верховній Раді розробили законопроект, яким пропонує зменшити штрафи для бізнесу з 1-10% від обороту компанії за місяць до 0,1-5%. Про це заявила глава Тимчасової спеціальної комісії (ТСК).

«‎Ми пропонуємо зменшити штрафи, тому що, на наш погляд, вони є дуже високими. Якщо зараз штрафи становлять 1-10% від усього обороту компанії за минулий місяць, ми пропонуємо знизити їх до 0,1-5%»‎, — сказала вона.

Законопроектом пропонується забрати у Держпродспоживслужби можливість визначати розмір покарання за порушення самостійно. При цьому конкретизуються умови, за яких накладається той чи інший розмір штрафу.

Відтак, пропонується за перше порушення накладати менше стягнення, а при повторних порушеннях в одній компанії суми будуть зростати. Крім того, для визначення сум штрафу використовуватиметься оцінка ризиків діяльності. Для компаній з низькими ризиками суми будуть меншими, ніж для компаній з високими ризиками.

Також проектом закону запропоновано запровадити судовий контроль, зазначила глава ТСК.

«‎Ми запроваджуємо такий інструмент судового контролю до того, як штраф набуде чинності і, відповідно, компанія буде змушена його сплатити. Ми даємо можливість оскаржити штраф прямо у суді», — прокоментувала вона.

Глава ТСК додала, що депутати планують зареєструвати розроблений законопроект у парламенті до кінця цього тижня.

Нагадаємо, в Офісі бізнес-омбудсмена повідомили про зростання кількості скарг на порушення державних органів, які отримують від підприємців. Так, у липні-вересні поточного року їх обсяг зріс на 20% проти показника за другий квартал цього року, до 638-ми.

Також ми писали про експертну думку щодо результатів діяльності малого та середнього бізнесу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу