Бізнесмен Коломойський організував майнінг-ферму

Поділитися:

На початку цього року в Україну з двох країн прибули декілька великих партій обладнання компаній, що виробляють пристрої для майнінгу криптовалют. Про це йдеться у розслідуваннях журналістів.

Так, у лютому грузинська компанія Georgian Manganese, яка входить до орбіти олігарха Ігоря Коломойського, відвантажила в Україну понад 1200 блоків фірми Bitfury за майже три мільйони доларів. На той час це – 75 мільйонів гривень.

Згідно з інформацією, покупцем був Запорізький завод феросплавів, який зараховують до сфери впливу саме групи «Приват» на чолі з Ігорем Коломойським.

Вже у березні з Грузії на завод була імпортована ще одна партія. Зокрема, близько 1400 блоків фірми Bitfury на майже три мільйони доларів.

Орієнтовно в в цей же період в Україну завезли інше обладнання для виробництва криптовалют з Китаю. Йдеться про майже 12,5 тисяч блоків обробки інформації та стільки ж блоків живлення фірми Bitmain, які завод придбав у двох гонконгських фірм за понад 6 мільйонів доларів. На той час загальна вартість цих партій склала понад 170 мільйонів гривень.

Зазначається, що завод продовжував завозити обладнання в квітні, і в травні.

Загалом у цьому році підприємство імпортувало з Грузії та Китаю обладнання для майнінгу та допоміжні конструкції до нього на суму майже 750 мільйонів гривень.

Раніше повідомлялося, що у США випустили нове розслідування щодо Ігоря Коломойського.

Також ми писали, що юристів із США підозрюють у допомозі Коломойському при відмиванні грошей.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу