Арештоване майно продаватимуть за новими процедурами

Поділитися:

Альтернативний законопроект № 3360-1 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення розбіжностей і осучаснення реалізації майна в іпотеку і виконавче провадження” був прийнятий днями народними депутатами за основу.

Відомо, що документ пропонує внести ряд змін, спрямованих на вдосконалення системи реалізації арештованого майна, підвищення її прозорості та забезпечення дотримання принципу нотаріального посвідчення фактів для надання їм юридичної вірогідності. Зокрема, проект передбачає:

  • нормативне визначення проведення електронних аукціонів і виключення закріпленого законом механізму реалізації майна за фіксованою ціною;
  • створення умов для належного визначення процедури проведення електронних торгів Кабінетом Міністрів за поданням центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері реалізації майна (майнових прав, інших активів);
  • усунення розбіжностей між законами “Про виконавче провадження” та “Про іпотеку” та приведення до нормативної визначеність і актуалізація процедури реалізації предмета іпотеки в процедурі примусового звернення стягнення та виконання судового рішення;
  • забезпечення можливості проведення електронних аукціонів способом продажу майна з можливістю зниження початкової ціни.

Нагадаємо, що новий законопроект має намір внести до Верховної Ради Президент України Володимир Зеленський. Відомо, що документ передбачає повернення покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі за недостовірне декларування та неподання декларації.

Раніше повідомлялося, що в Національному банку України (НБУ) анонсували старт чергового нумізматичного аукціону, який повинен початися з настанням нового тижня. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу