АМКУ дав рекомендації 16 газсбутам

Поділитися:

Антимонопольний комітет України дав рекомендації 16 газсбутами не порушувати порядок публікації нових цін на газ для населення. За вимогами з боку відомства, вартість газу повинна бути оголошена за п’ять діб до її введення в дію.

Раніше українські збутові компанії не мали подібних обмежень, проте з відкриттям нового ринку газу, підприємства стали штучно завищувати свої ціни, і змусили державу контролювати це питання.

Так, з 1 лютого 2021 року український уряд встановив рівень максимальних цін на природний газ за договорами постачання між побутовими споживачами та постачальниками.

Однак уже з 31 березня ця постанова втрачає свою силу, у зв’язку з цим в АМКУ нагадали про важливість інформування споживачів про нові тарифи.

“Завчасне інформування споживачів про зміну ціни, надасть їм можливість планувати власні витрати за новою ціною або шукати іншого постачальника”, – вважають в АМКУ.

Нагадаємо, що в Україні з 1 січня 2021 року можуть довільно відключати подачу газу в разі відсутності наявності спеціальних лічильників в будинках українців.

Така норма прописана в законі «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», який був затверджений в далекому 2017 році та набуває свою законодавчу владу в вище зазначений період.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу