50 млрд гривень вдалося повернути до бюджету через ліквідацію схем скруток ПДВ

Поділитися:

Справи майже на 100 млрд гривень намагається виграти Генпрокуратура у бізнесу, щоб відстояти майно та інтереси держави. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового».

Для прикладу — справи про стягнення 1,5 млрд грн з компанії «Укрнафта» і майже 1,3 млрд гривень з двох банківських установ. Про таке повідомляють в ГПУ. Загалом таких справ багато. Цьогоріч, як кажуть у відомстві, в порівнянні з двома попередніми, прокурорам вдається повернути державі більше грошей.

Тільки на викритті податкових махінацій і ліквідації так званих скруток з ПДВ вдалося утримати в бюджеті більше ніж 50 млрд гривень.

Раніше повідомлялося, що ПДВ з імпорту, рента і мито — найпроблемніші статті в держбюджеті. Зокрема, експерти відзначають, що недонадходження від ПДВ з імпортованих в Україну товарів склали 33,2 млрд грн, або 22,3% від планового показника. Також проблемними стали статті рентної плати за користування надрами.

Також ми писали й про те, що українські продукти коштують дорожче зарубіжних через ПДВ. Наприклад, в якщо в Європі додана вартість на курку становить 5%, то в Україні це ж значення дорівнює 20%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу