Польське посольство поскаржилося на незахищеність інвесторів в Україні

Поділитися:

Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький заявив, що інвестори в Україні не захищені від адміністративних порушень або нечесної конкуренції інших суб’єктів бізнесу. Саме тому уряду довелося погодитися на закон про банківську діяльність. Ще однією причиною цього рішення Ціхоцький називає відсутність судової реформи в Україні.

“На жаль, судова система в Україні працює за якимось іншими стандартами. Тому, можливо, потрібно було затвердити такий закон з приводу банків”, – заявив посол Польщі в Україні.

Ситуація з публічними фінансами в Україні дуже складна, саме це призвело до того, що банківська і аграрна реформи були затверджені.

“Темпи розвитку країни за ці останні 4-5 років були набагато вище, ніж за 20 років до Майдану. Але ситуація може дуже швидко повернутися до дореформеної, ситуації кризи. На жаль, політики України не змогли застрахувати країну від дефолту. Наскільки я розумію, без допомоги міжнародних фінансових інституцій Україна стоїть перед потужною викликом “, – доповнив дипломат.

Ще однією важливою темою для України Ціхоцький назвав інфраструктуру, а саме проект Go highway, який об’єднує Одесу, Хмельницький та Львів з Катовіце і Гдинею швидкісним автосполучення. Однак український уряд не поспішає з рішенням щодо цього проекту.

Нагадаємо, що світові інвестиції в енергетику рекордно впадуть. Це пов’язано з кризою, який викликала пандемія коронавируса. Відповідна інформація надана в звітності Міжнародного енергетичного агентства IEA.

Раніше повідомлялося, що Україна і Польща планують затвердити договір стосовно трудових мігрантів, які їдуть до Польщі. Як повідомили в прес-центрі Міністерства закордонних справ України, про це говорив заступник голови МЗС Василь Бондар і посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу