СБУ проводить обшуки у Партії Шарія

Поділитися:

У Службі безпеки повідомляють про проведені обшуки співробітниками спецвідомства у засновників партії блогера Анатолія Шарія.

За інформацією пресслужби СБУ, слідчі дії провели за місцем проживання двох засновників громадської організації у Києві та Бучацькому районі на Київщині.

У відомстві пояснили, що йдеться про причетність вищевказаних осіб до поширення агітматеріалів сепаратистського характеру.

Зазначається, що під час обшуків було вилучено комп’ютерну техніку, мобільні термінали, друк цієї партії, а також платіжні картки.

Окрім того, обшукали й друкарню у Вінниці, де, як стверджує СБУ, друкувалась продукція антиконституційного характеру.

У пресслужбі повідомили про відкриті кримінальні провадження за статтями «зазіхання на територіальну цілісність України», а також «підробка документів».

Раніше ми повідомляли, що Мін’юст подав позов до Окружного адмінсуду Києва з вимогою заборонити діяльність «Партії Шарія».

Також ми писали, що 16 лютого лідеру партії Анатолію Шарію повідомили про підозру за фактом державної зради. За даними силовиків його дії були спрямовані на дестабілізацію ситуації в Україні. Він займався дискредитацією державної політики України, умисно і цілеспрямовано поширював маніпулятивну інформацію про урядові ініціативи і події на Сході України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу