Набув чинності закон про спрощене розмитнення автомобілів

Поділитися:

Сьогодні набув законної сили документ, який спрощує в Україні розмитнення автомобілів. Йдеться про законопроект, що вносить зміни до Митного кодексу щодо тимчасового спрощення митного оформлення авто, ввезених на українську митну територію.

Закон напередодні було опубліковано в офіційній газеті “Голос України”. Як очікується, він вступить у дію через місяць від дня набрання чинності.

Як відомо, документ передбачає звільнення від штрафів власників автомобілів на європейських номерах, ввезених до кінця 2020-го року, проте при одноразовій сплаті 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

12 травня закон підписав президент. Верховна Рада ухвалила його 15 квітня цього року.

Раніше повідомлялося, що імпортні та не нові автомобілі в Україні популярні, про це свідчить цифра, яка відбиває кількість куплених транспортних засобів у квітні 2021 року. Зокрема, українці придбали 38,8 тис. автівок, і це на 11% більше куплених в березні. А якщо говорити про зареєстровані в квітні автомобілі, то тут частка вживаних склала близько 80%.

Також ми писали, що автомобільні номери можна оформити онлайн. Так, даною опцією можна скористатися безпосередньо через електронний кабінет водія або Єдиний державний портал адміністративних послуг.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу