АМКУ попередив канали олігархів про змову

Поділитися:

В Антимонопольному комітеті України закликали медіагрупи припинити одночасне безпідставне розірвання договорів з провайдерами. Рекомендації АМКУ оприлюднені за результатами сьогоднішнього засідання. Йдеться про медіагрупи під назвами “1+1 Media”, “Медіа Група Україна”, “StarLightMedia”, “Inter Media Group”, яким належать основні найбільш популярні телеканали. Вказані медіагрупи є власністю низки українських олігархів.

В АМКУ стверджують, що отримали відомості про майже одночасне попередження про розірвання договорів з деякими провайдерами вищевказаними медіагрупами. При цьому, причини такого рішення не вказані.

У разі розірвання договорів, провайдери з надання абонентам послуг кабельного телебачення, втратять можливість включати відповідні телеканали для абонентів, зауважують у відомстві.

У Комітеті застерігають, що таке явище можуть кваліфікувати антиконкурентними узгодженими діями суб’єктів господарювання. Відтак, АМКУ рекомендує взяти до уваги відповідні рекомендації, аби уникнути порушень законодавства щодо захисту економічної конкуренції.

Раніше повідомлялося, що Антимонопольний комітет мусить повернути низці тютюнових компаній 2 млрд 640 млн грн з 2 млрд 860 млн грн, які минулого року компанії сплатили до держбюджету у вигляді штрафів за порушення антимонопольного законодавства.

Також ми писали, що АМКУ рекомендував виробникам цементу не підвищувати ціни.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу