Після санкцій РНБО імпорт в Україну впав

Поділитися:

В Україні після введення санкцій проти контрабандистів за цей тиждень знизився обсяг імпорту, оскільки припинилися “чорні схеми”, які працювали до цього. Про це повідомив голова парламентського комітету з питань податкової політики Данило Гетманцев в ефірі одного з телеканалів. Він наголосив, що тепер вони змушені декларувати товар за реальною вартістю.

Натомість, за словами голови Виконавчого комітету реформ Михеїла Саакашвілі, потоки імпорту дійсно призупинилися. Проте, по суті, нічого змінилося. Без арешту причетних до кришування “чорних схем” цю ситуацію не змінити, вважає посадовець. Він зазначив, що немає у зв’язку з цим ані відсторонених від роботи митників, ані працівників Служби безпеки. Саакашвілі назвав СБУ “найбільш бандитською організацією в країні, яка повністю контролює цю систему”, оскільки жоден товар не може пройти без них.

Водночас, екссекретар РНБО Олександр Данилюк вважає, що результатом буде, якщо буде доводено провину винних у суді і ув’язнено. А голослівні звинувачення лише дискредитують і президента, і владу.

На початку квітня президент заявив про введені санкції проти першої десятки найбільших контрабандистів в Україні. Цим рішенням Рада нацбезпеки підтримала пропозицію СБУ щодо застосування персональних спеціальних економічних і інших санкцій на термін три роки для десяти фізосіб. Відповідно до рішення РНБО, санкції застосовані до 79 компаній.

Раніше повідомлялося, що український уряд розширив перелік товарів з Російської Федерації, на які поширюється заборона на імпорт. Кабінет міністрів ухвалив відповідну постанову.

Також ми писали, що у Держпродспоживслужбі повідомляють, що за минулий рік експорт українських товарів до Китаю збільшився майже удвічі, а в 2019-му зростання становило 63%. Загалом на поставки товарів до Китаю припадає 14,5% від усього українського експорту. Більша частина з якого – продукція агропромислового комплексу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу