В Кабміні побачили покращення споживчих настроїв українців

Поділитися:

Після аналізу ситуації у лютому поточного року у порівнянні з тим же періодом 2020-го, експерти зробили висновки про помітне покращення споживчих настроїв. Мовою цифр це виглядає так: середня зарплата зросла на 7,6%, а роздрібна торгівля – на 5,6%.

Карантинні заходи, які було розпочато у першій половині березня 2020 року, наклали свій відбиток на торгівлю, зокрема, роздрібну. Якщо спочатку українці витрачали чимало коштів, купуючи товари онлайн, то поступово попит почав знижуватися. Коронакриза змінила погляди, привчила громадян до економії.

Натомість від початку 2021 року помітна тенденція на зростання: зокрема, у січні показник роздрібної торгівлі підвищився на 3,5%, а вже у лютому – на 5,6%.

Раніше повідомлялося, що світова торгівля скоротилася на 32%. Як заявив радник гендиректора СОТ Тім Йенді на київському форумі «Коронавірус: виклики і відповіді», світову торгівлю підкосила пандемія коронавірусу. Водночас, за його словами, світова економіка під кінець минулого року дещо відновилася.

Також ми писали й про те, що світова торгівля впаде ще на 7%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу