Експорт до Британії виріс більш, ніж на третину

Поділитися:

Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко повідомив, що експорт України в Великобританії в першому кварталі 2021 виріс на 38%, при цьому IТ-послуги перевищують наші традиційні експортні групи.

“За перший квартал цього року – я не знаю, це результат підписання Угоди (про стратегічне партнерство і ЗВТ) або зусиль нашого бізнесу, або навіть роботи посольства, але наш експорт (до Великобританії) виріс на 38%. Якщо ми підемо до кінця року цими темпами, Великобританія перетвориться в одного з основних партнерів (України) “, – сказав Пристайко.

Дипломат додав, що Сполучене Королівство вже зараз входить в п’ятірку найбільших споживачів наших послуг і є третім інвестором в економіку України.

“Найважливіше – що ми не йдемо традиційними шляхами, а вивчаємо можливість розвитку взаємодії в новітніх секторах, таких як FinTec, IТ тощо. Наша взаємодія в експорті, наприклад в сфері IТ, зараз більше, ніж в чотирьох традиційних групах, таких як метал, сільськогосподарська продукція, масло. Я вважаю, що це той тренд, який Україні потрібно постійно підживлювати і підтримувати “, – зазначив посол.

Нагадаємо, що уряд Великобританії планує поетапне зняття карантинних обмежень за чотири місяці. Про це заявив прем’єр країни Борис Джонсон. Парламенту Великобританії представлена ​​програма по ослабленню карантину і перезапуску економіки. Очікується, що ослаблення обмеження почнуться 8 березня – відкриють школи і коледжі.

Раніше повідомлялося, що після того як Великобританія вийшла зі складу ЄС, Україні потрібно відновити всі договори і сертифікати, щоб почати імпортувати рибу і морепродукти. Йдеться про компанії, з якими українці торгували і раніше. Про це повідомили в Держслужбі з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу