Нафта впевнено зростає у ціні

Поділитися:

Ціни на нафту перевищили 71 долар за барель на початку азіатських торгів у понеділок, 8 березня. Причиною цього експерти називають атаку на один з енергетичних об’єктів Саудівської Аравії. Крім того, ціни продовжили рости після того, як ОПЕК + минулого тижня заявила, що збереже виробництво в квітні без змін відносно березня.

Відомо, що резервуар для зберігання нафти на експортному терміналі Рас-Танура на узбережжі Перської затоки країни був атакований в неділю дроном з моря. Після перехоплення ракет і безпілотників працездатність об’єкта не постраждала. Так, термінал відправляє на експорт близько 6,5 млн барелів на день, що становить майже 7% світового попиту на нафту. Тому цей термінал є одним з найбільш захищених об’єктів в світі.

Крім цієї події, нафта виросла на минулому тижні після того, як Саудівська Аравія і ОПЕК + несподівано вирішили зберегти виробництво на березневому рівні в квітні, хоча ринок очікував підвищення виробництва на 1,5 млн б / д. Тому з початку року ціни виросли більш ніж на 35%. Цей крок спонукав ряд інвестиційних банків збільшити свої прогнози цін. Так, за оцінкою Goldman Sachs Group, нафту Brent в третьому кварталі перевищить 80 доларів за барель.

Слід зазначити, що ціни травневих ф’ючерсів на Brent зросли на 1,9% до 70,65 долара за барель на біржі ICE Futures Europe після зростання на 3,9% в п’ятницю.

Нагадаємо, що 1 березня вартість ф’ючерсів на міжнародних торгах виросла. Про це свідчать дані Bloomberg. Такі дані були представлені о 8:05. Так, вартість нафти марки Brent виросла до 65,37 долара за барель. У процентному співвідношенні ціна виросла на 1,47%.

Раніше повідомлялося, що 3 березня на світових біржах підвищилася вартість нафти. Про це свідчать відповідні дані торгів. За словами експертів, зміни у вартості так званого «чорного золота» обумовлені очікуваннями підсумків майбутнього засідання країн ОПЕК +.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу