Міста із зони АЕС опинилися на грані катастрофи

Поділитися:

Після скасування пільгового тарифу на електрику, багато українців потрапили у скрутне матеріальне становище. Як зазначають експерти, жителі міст із тридцятикілометрової зони АЕС, взагалі – на межі гуманітарної катастрофи. Вони втратили не одну, а одразу дві пільги. Оскільки мали як загальну пільгу, як мешканці будинків з електроопаленням, так і спеціальну пільгу, передбачену для жителів тридцятикілометрової зони АЕС.

За загальними підрахунками, вони мали такі пільги: на перші 3 тисячі кВт/год для будинків із електроопаленням; тридцятивідсоткова знижка для мешканців 30-км зони; нічний пільговий тариф. Відтак, для жителів Нікополя, Марганця, Енергодара, Нетішина, Южноукраїнська, Острога та решти міст з 30-кілометрових зон – опалення здорожчало у понад п’ять разів.

Раніше в уряді заявили, що люди, які постраждали від підвищення вартості електроопалення, отримують допомогу – її обсяг у середньому у січні становив 574 грн. Проте, самі мешканці запевняють, що ця допомога не здатна покрити рівень виплат за електроенергію, який виник через скасовані пільги.

Нагадаємо, Нацкомісія з держрегулювання у сферах енергетики і комунпослуг позбавила пільговиків та пільгові організації можливості сплачувати за електроенергію меншу ціну.

Раніше ми писали що українцям пояснили, як уночі користуватися тарифами на електрику.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила