Міста із зони АЕС опинилися на грані катастрофи

Поділитися:

Після скасування пільгового тарифу на електрику, багато українців потрапили у скрутне матеріальне становище. Як зазначають експерти, жителі міст із тридцятикілометрової зони АЕС, взагалі – на межі гуманітарної катастрофи. Вони втратили не одну, а одразу дві пільги. Оскільки мали як загальну пільгу, як мешканці будинків з електроопаленням, так і спеціальну пільгу, передбачену для жителів тридцятикілометрової зони АЕС.

За загальними підрахунками, вони мали такі пільги: на перші 3 тисячі кВт/год для будинків із електроопаленням; тридцятивідсоткова знижка для мешканців 30-км зони; нічний пільговий тариф. Відтак, для жителів Нікополя, Марганця, Енергодара, Нетішина, Южноукраїнська, Острога та решти міст з 30-кілометрових зон – опалення здорожчало у понад п’ять разів.

Раніше в уряді заявили, що люди, які постраждали від підвищення вартості електроопалення, отримують допомогу – її обсяг у середньому у січні становив 574 грн. Проте, самі мешканці запевняють, що ця допомога не здатна покрити рівень виплат за електроенергію, який виник через скасовані пільги.

Нагадаємо, Нацкомісія з держрегулювання у сферах енергетики і комунпослуг позбавила пільговиків та пільгові організації можливості сплачувати за електроенергію меншу ціну.

Раніше ми писали що українцям пояснили, як уночі користуватися тарифами на електрику.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу