ДТЕК підписав тристоронній меморандум про взаєморозуміння з інвестиційним фондом з ОАЕ та компанією, що спеціалізується на відновлюваних джерелах енергії

ДТЭК
Поділитися:

Генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко підписав тристоронній меморандум про взаєморозуміння з Mubadala Investment Company, яка керує портфелем активів та інвестицій у $232 млрд в ОАЕ та за кордоном, і Masdar — її дочірньою компанією в сфері відновлюваних джерел енергії.

Підписання меморандуму про взаєморозуміння спрямоване на розвиток міжнародного партнерства задля реалізації цілей Нової Стратегії ДТЕК 2030. Mubadala, Masdar і ДТЕК згідно з меморандумом, вивчать потенційну можливість спільних інвестицій у проєкти відновлюваної енергетики в Україні та за кордоном.

«ДТЕК поставив собі за мету— досягти вуглецевої нейтральності до 2040 року. Ми вже побудували вітро- та сонячні електростанції потужністю 1 ГВт, що стало внеском компанії в глобальну боротьбу зі зміною клімату. Сьогодні спільно з нашими партнерами Mubadala, Masdar ми робимо наступний крок на шляху до цієї мети, — зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко. – Ми вітаємо міжнародне співробітництво й партнерство як основу майбутнього успіху. Це честь і відповідальність для нашої компанії бути провідником для іноземних інвестицій в Україну».

«Як світовий лідер в галузі відновлюваних джерел енергії, представлений більш ніж у 30 країнах, Masdar вітає цю можливість допомогти Україні в досягненні її цілей у галузі чистої енергії, — сказав Мохамед Джаміль Аль Рамахі, виконавчий директор Masdar. – Наша бізнес-модель ґрунтується на формуванні міцних партнерських відносин у галузях і регіонах, в яких ми працюємо, і ми з нетерпінням чекаємо можливості вивчити потенційні сфери співпраці з ДТЕК в Україні. Використовуючи наш спільний досвід, Masdar і ДТЕК зможуть найкращим чином визначити подальший шлях розвитку сектору відновлюваної енергетики України».

Меморандум був підписаний під час офіційного державного візиту Президента України Володимира Зеленського та Першої леді України Олени Зеленської в ОАЕ.

Під час візиту були підписані меморандуми про взаєморозуміння з українськими міністерствами, державними і приватними компаніями, метою яких є вивчення взаємовигідних інвестиційних можливостей.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу