Депутати обклали податками Google, Apple і Netflix

Поділитися:

Український парламент попередньо підтримав зміни до Податкового кодексу про податок на додану вартість на операції із постачання нерезидентами електронних послуг в Україні, ухваливши у першому читанні відповідний проект закону.

Автори документа пояснюють, що йдеться про податок на купівлю українцями послуг таких технологічних компаній як, зокрема, Apple, Microsoft, Google, Netflix, Bloomberg, Wargaming, Booking, Alibaba. Після ухвалення закону, вони муситимуть платити ПДВ з проданих в Україні підписок на послуги чи реклами.

Проект закону, зокрема, визначає поняття “електронні послуги”, уточнює місце їх поставки, встановлює норми реєстрації нерезидента в якості платника податків, визначає базу оподаткування, терміни оплати податку, надання податкової звітності.

Ініцатори законопроекту наголошують, що особливі правила оподаткування ПДВ е-послуг є нормальною практикою за кордоном, у тому числі серед країн ЄС, а також у Росії, Білорусі, Австралії, Казахстані.

Нагадаємо, з нового року в Україні підвищився максимальний податок на житлову нерухомість (з 62,5 до 70,8 грн).

Також ми писали, що за шахрайство з ПДВ хочуть ввести кримінальну відповідальність. Рада ухвалила законопроект про Бюро економічної безпеки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу