Україна шукає інвесторів для будівництва другого літака «Мрія»

Поділитися:

Наша країна в особі держконцерну «Укроборонпром» розпочала пошуки за межами України спонсора для будівництва другого найбільшого у світі літака «Мрія». Проект отримав назву «Мрія-2». Про це зробив повідомив генеральний директор ДК «Укроборонпром» Юрій Гусєв під час зустрічі з представниками ЗМІ у суботу, 23 січня.

За словами очільника оборонного концерну, наразі знаходяться в активній стадії перемовини з декількома країнами щодо реалізації проекту. Так, на початку лютого 2021 року представники «Укроборонпрому» завітають на авіаційну виставку в індійському місті Бангалор – одну з найбільших у світі у галузі літакобудування. До Індії українські спеціалісти привезуть пропозиції заводу «Антонов» з детальними роз‘ясненнями переваг України та міжнародних спонсорів від побудови другої «Мрії».

А як повідомив виконуючий обов‘язки директора заводу «Антонов» Сергій Бичков, корпус літака вже готовий. Але йому не вистачає авіоніки (бортових приладів) та двигунів. Юрій Гусєв теж вислови впевненість, що «Мрія-2» буде добудована остаточно. Втім, він чітко окреслив завдання концерну – зацікавити міжнародних спонсорів тим, що вони матимуть від добудови летючого гіганта. На думку керівника держконцерну, Україні є що запропонувати закордонним інвесторам.

Нагадаємо, якщо будувати ще один літак “Мрія”, що найбільший у світі, державі це обійдеться дуже дорого. Про це повідомили журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Також раніше ми писали про те, що українські важкі літаки компанії «Антонов» сьогодні виконують 100% стратегічних авіаперевезень в інтересах НАТО.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила