Українські літаки працюють на НАТО

Поділитися:

Українські важкі літаки компанії “Антонов” на сьогоднішній день виконують 100% стратегічних авіаперевезень в інтересах НАТО. За останній час вдалося сформувати в НАТО значний рівень довіри до української авіації.

Про це в понеділок 25 травня, в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна” повідомив заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок. За його словами, свого часу Україна ділила цей контракт з Росією, і частка останньої була значно більше.

Разом з тим агресія Кремля, розв’язана проти України, змінила ситуацію. Сьогодні НАТО більше довіряє Україні, – заявив дипломат, додавши, що Альянс постав перед ситуацією, коли таку важливу сферу, як стратегічні авіаперевезення не можна залишати під контролем агресора.

Божок також зазначив, що тепер все частіше чутно як українська “Мрія” і “Руслани” прилітають в Канаду, Польщу, Німеччину, Францію Це результат того, що свого часу ми досягли успіхів в наше партнерство з НАТО, – додав заступник міністра.

В той же час він підкреслив, що зараз влада серйозно замислюються над реформуванням державне підприємство “Антонов” для того, щоб повернути українські позиції на світовому ринку авіабудування.

Нагадаємо, український літак Ан-225 «Мрія» здійснив успішний гуманітарний рейс до Канади і доставив на територію країни об’ємну партію медикаментів і засобів індивідуального захисту. Про це повідомляє український посол України в Канаді Андрій Шевченко на своїй сторінці в Facebook.

Відзначимо, що рейс прибув до найбільшого міста в канадській провінції Квебек – Монреаль. Цікаво, що це вже другий переліт літака в Канаду з метою гуманітарної допомоги.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ