Ілон Маск займеться вуглецем

Поділитися:

100 мільйонів доларів виділить на розробку найкращої технології вловлювання вуглецю Ілон Маск. Про це американський бізнесмен і мільярдер оголосив у власному обліковому записі у Твіттері, як повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Деталі конкурсу поки невідомі – їх обіцяє оприлюднити найближчим часом.

Приводом для такої ініціативи, як припускають оглядачі, стала заява Міжнародного енергетичного агентства. Яке торік повідомило, що для досягнення омріяного нульового рівня вуглецевих викидів необхідно швидко розвивати та впроваджувати відповідні технології в життя.

У світі існують як природні, так і антропогенні джерела викидів вуглекислого газу в атмосферу. Найбільше його виділяється під час згорання викопного палива – приміром, кам’яного вугілля чи торфу.

А після вловлювання СО2 його необхідно захоронити чи якось витягнути з атмосфери. Тому, хто запропонує найоптимальніший метод, і нададуть стомільйонний грант.

Нагадаємо, Ілон Маск – засновник і директор автомобілебудівної компанії Tesla та аерокосмічної корпорації Space-X. А нещодавно заснував ще й нейротехнологічну фірму Neuralink.

Цього року Маск уперше став найзаможнішою людиною у світі. Його статки налічують 185-ть мільярдів доларів.

Нагадаємо, що раніше американський мільярдер і за сумісництвом найбагатша людина світу Ілон Маск заявив про свої подальші плани, які полягають в колонізації Марса.

Підприємець сказав, що на цей час готовий вкласти більшу частину свого капіталу в цю ідею. Для цього Маск не тільки залучить свої грошові активи, але і продасть частину особистого майна.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу