Держказначейство зупинило виплати

Поділитися:

У комітеті Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики заявили, що Держказначейство України призупинило виплати з держбюджету. Відомо, що за станом на середину листопада в казначействі неоплачені фінансові зобов’язання досягли рекордних 7 мільярдів гривень.

Так, на рахунку Держказначейства в липні була рекордна для України сума – 75,7 млрд грн. На початок листопада залишилося 15,1 млрд.

Слід зазначити, що комітет отримав безліч скарг від держустанов і окремих осіб про те, що вони не отримали належні виплати з держказначейства. При цьому всі необхідні платіжки в казначейство «зайшли».

«Поки ми перевірили тільки наявну інформацію на сайті казначейства. І там теж чудеса: «Наявні неоплачені фінансові зобов’язання» (простою мовою – платіжки, які треба сплатити, але не оплатили) різко зросли. До понад 7 млрд гривень. А це рекорд цього року. І це 15 листопада. Судячи з кількості скарг, зараз вже цифра більше », – кажуть експерти комітету.

Нагадаємо, що Державне казначейство України перевело на обладнання, яке дозволить організувати подачу кисню ковідним пацієнтам, кошти в сумі понад 570 млн гривень. Це було зроблено в рамках перерозподілу грошей, повідомила заступник міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова.

Раніше повідомлялося, що до кінця цього тижня Кабмін планує передати на розгляд парламенту відкоректований до другого читання проект держбюджету-2021. Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив представник уряду в Раді Василь Мокан.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу