В Україні культура і туризм недоотримали 83 млрд гривень через пандемію

Поділитися:

Про катастрофічну ситуацію в культурі й туристичній сфері України розповів Олександр Ткаченко, міністр культури нашої країни. Він же навів точні цифри: Україна за час з моменту оголошення карантину в березні втратила близько 83 мільярдів гривень. Це недоотриманий дохід в сегменті культурного й туристичного бізнесів.

Також Ткаченко порівнює ці втрати з ВВП, підкреслюючи, що така сума дорівнює двом відсоткам від валового доходу, що дуже немало. Падіння потоку туристів — це мінус 75% від минулорічної кількості відвідувачів Україну, враховуючи, що зазвичай потік зростає рік від року.

За статистичними підрахунками, протягом одного уїк-енду туризм і культурна сфера України недоотримують близько мільйона гривень — це готелі й оздоровчі комплекси, театри та музеї, інші заклади.

Міністр підкреслив, що дії по відновленню галузей необхідні прямо зараз, а МКІП вже готує свій антикризовий пакет пропозицій уряду.

Раніше повідомлялося, що в Мінкульті виступили проти карантину вихідного дня. У Мінкульті нагадали, що культурні установи України забезпечують від двох до чотирьох відсотків валового внутрішнього продукту (ВВП). Крім цього, на думку чиновників, в театрах і кінотеатрах потік відвідувачів регулюється, а співробітники ретельно стежать, щоб на глядачах були індивідуальні засоби захисту.

Також ми писали про те, що бізнесу розповіли, як легально працювати на карантині.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу