Бізнесу розповіли, як легально працювати на карантині

Поділитися:

Бізнес збунтувався проти рішення Кабміну посилити карантин. Багато рестораторів країни готуються оскаржувати урядову постанову колективно в суді, щоб мати “юридичне обґрунтування» не закриватися.

Відомо, що зазвичай за порушення правил карантину винні притягуються до адміністративних штрафів. Однак, є категорія підприємців, які готові працювати навіть під ризиком штрафів.

Крім того, протокол про адміністративне правопорушення разом з матеріалами справи розглядає суд і саме він приймає рішення про притягнення або не притягнення особи до відповідальності.

За словами юристів, за час карантину сформувався набір різних тактик поведінки в суді, які можна використовувати, щоб уникнути відповідальності.

“Наприклад, робити упор на незначності правопорушення і непропорційності покарання, в зв’язку з чим просити суд звільнити винну особу від відповідальності. Крім того, іноді поліція не надає суду крім протоколу інші матеріали справи, відповідно, можна посилатися на відсутність доказів правопорушення”, – відзначають експерти.

Сьогодні підприємці намагаються обійти заборони виключно “методом бутлегерства”. Звичайно, такий метод не можна назвати законним.

“Наша порада всім підприємцям, яких оштрафували за порушення” карантину “, – оскаржити такі штрафи в судовому порядку. Мається на увазі оскарження конкретної постанови про накладення штрафу, крім оскарження законності самої постанови КМУ”, – кажуть юристи.

Нагадаємо, як підрахували в дослідженні аналітиків, по суботах і неділях піцерії і кальянні заробляють до 35 відсотків від тижневої виручки, бари – 40 відсотків, а ресторани і того більше – 41 відсоток. Витрати ж не змінюються.

Раніше повідомлялося, що в Кабінеті міністрів України заявили про наміри уряду підтримати вітчизняних підприємців в так званий карантин вихідного дня. Про це повідомляє прем’єр-міністр України.

За словами чиновника, звичайно ж нові обмеження, які хочуть ввести в зв’язку з карантином, можуть боляче вдарити по вітчизняним підприємствам і бізнес-співтовариств.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу