В Україні культура і туризм недоотримали 83 млрд гривень через пандемію

Поділитися:

Про катастрофічну ситуацію в культурі й туристичній сфері України розповів Олександр Ткаченко, міністр культури нашої країни. Він же навів точні цифри: Україна за час з моменту оголошення карантину в березні втратила близько 83 мільярдів гривень. Це недоотриманий дохід в сегменті культурного й туристичного бізнесів.

Також Ткаченко порівнює ці втрати з ВВП, підкреслюючи, що така сума дорівнює двом відсоткам від валового доходу, що дуже немало. Падіння потоку туристів — це мінус 75% від минулорічної кількості відвідувачів Україну, враховуючи, що зазвичай потік зростає рік від року.

За статистичними підрахунками, протягом одного уїк-енду туризм і культурна сфера України недоотримують близько мільйона гривень — це готелі й оздоровчі комплекси, театри та музеї, інші заклади.

Міністр підкреслив, що дії по відновленню галузей необхідні прямо зараз, а МКІП вже готує свій антикризовий пакет пропозицій уряду.

Раніше повідомлялося, що в Мінкульті виступили проти карантину вихідного дня. У Мінкульті нагадали, що культурні установи України забезпечують від двох до чотирьох відсотків валового внутрішнього продукту (ВВП). Крім цього, на думку чиновників, в театрах і кінотеатрах потік відвідувачів регулюється, а співробітники ретельно стежать, щоб на глядачах були індивідуальні засоби захисту.

Також ми писали про те, що бізнесу розповіли, як легально працювати на карантині.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ