“Укрзалізниця” знайшла збитків ще на 66 млн гривень

Поділитися:

6 млн гривень – саме стільки збитків виявила Укрзалізниця в ході аудиту діяльності екс-керівництва своєї ж філії. Йдеться про «Пасажирської компанії». Про це заявили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що протягом 2018-2019 років місцеві посадовці уклали 38 угод на ремонт 440 колісних пар пасажирських вагонів.

Сам ремонт і його оплата відбувалися без відповідних документів. Тому за висновками внутрішньої перевірки, екс-керівництво філії зловживала службовим становищем.

Слід зазначити, що всі матеріали Укрзалізниця вже відправила до держаудітслужби і СБУ. А ось раніше – в серпні – перевізник почав ще одну перевірку в цій філії, щоб знайти, хто покриває існування схеми з безквитковими пасажирами. Розслідування триває і зараз.

Нагадаємо, що в Україні отримав роботу на відповідальному посту в АТ «Укрзалізниця» Едвін Берзіньш (Edvīns Bērziņš), колишній голова правління Латвійської залізниці. Його звільнення було пов’язане з гучним корупційним скандалом.

Латвієць став виконавчим директором філії «Центр транспортного сервісу« Ліски »АТ« Укрзалізниця ».

Раніше повідомлялося, що «Укрзалізниця» оновлює інфраструктуру електропостачання. Ремонтні роботи виконуються на Донецькій, Південно-Західної, Одеської та Придніпровської залізниці. З початку року замінили 19 кілометрів зносини контактного проводу та ще 84 сталевих дротів, а також 450 дефектних опор контактної мережі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу