Опалювальний сезон на Донбасі опинився під загрозою

Поділитися:

Промислові підприємства в зоні ОРДЛО вже не перший місяць потерпають від заборгованостей по зарплатам. Так, на деяких заводах виплатили частину боргів за серпень. Наприклад, Макіївський металургійний завод – 10%, Комсомольське рудоуправління – 17%, Ясинуватський коксохімічний завод – 15%, Єнакіївський МЗ – 25%, Макіївський КХЗ -15%

Однак це підприємства – щасливчики, у інших ситуація ще гірше. Наприклад Донецький МЗ отримав тільки 15% зарплат за липень. На місцевих ТЕЦ днями погасять заборгованість за липень.

Ще однією проблемою стало те, що на ТЕЦ ДМЗ потекли всі три котла, що може позначитися на теплопостачання Донецька.

Нагадаємо, що в нашій країні почалося стрімке зменшення заробітної плати, якою роботодавці оплачують працю своїх працівників.

Наприклад, за серпень, відзначають в Державній службі статистики, середня заробітна плата стала менше на 3%, ніж в липні. Зараз середня зарплата українських громадян дійшла до позначки 11 тисяч 446 гривень.

Раніше повідомлялося, що в Україні триває переклад оформлення послуг і субсидій в формат онлайн. В рамках карантинних обмежень такий варіант подачі документів або ж оформлення держдопомоги виявляється актуальним для всіх регіонів країни.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу