Експерти розрахували курс гривні після виборів

Поділитися:

Починаючи з понеділка, після завтрашніх місцевих виборів, продовжиться падіння гривні по відношенню до євро і долара, нічого екстраординарного не станеться.

Про це сьогодні, 24 жовтня, розповів ЗМІ експерт в економіці Олексій Дорошенко.

На думку економіста, кого б не обрали завтра на виборах, впливу на курс національної валюти це не матиме.

Дорошенко з цього приводу сказав наступне:

“Взагалі ніяким чином не вплине. У Національному банку все вже поставлено на свої місця. Там, в принципі, прийшла команда, яка, скажімо так, від Президента, тому там вони змінюють заступників, голів департаментів, але, за фактом, це не вплине якимось чином на курс національної валюти. Вони зараз, знаєте, захоплені тим, як звільнити ще Рожкову, ще главу департаменту Сологуба. От саме це і те, що відволікає їх, все інше стабільно, нормально “.

Експерт прогнозує: з понеділка падіння курсу гривні до долара і євро продовжиться. Девальвація буде приблизно зі швидкістю в п’ять-десять копійок на тиждень. На закінчення 2020 року економіст вважає, що долар США буде коштувати 29-29 з половиною грн.

Далі експерт висловив парадокс нинішньої економічної ситуації в країні:

“Щодо девальвації гривні – тут відбувається все нормально, тому що тут якраз повільна девальвація повинна бути зараз. Тому що ми повинні бути конкурентними на зовнішньому ринку. А це зараз за рахунок саме ослаблення національної валюти. Так що, це відбувається. Причому, це відбувається досить правильно, тобто поступово, на 5-10 копійок за тиждень “.

Нагадаємо, в МВФ назвали реальний курс гривні і долара.

Також раніше ми написали про те, що Міжнародний валютний фонд змінив свій економічний прогноз щодо України: організація покращила свої очікування по відношенню до держави.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу