Уряд відкриває офіси євроінтеграції в регіонах

Поділитися:

Сьогодні, 21 жовтня, Кабінет міністрів розпорядився організувати Офіси з євроінтеграції нашої країни ще в трьох областях: на Хмельниччині, на Полтавщині та на Дніпропетровщині.

Про це інформують ЗМІ сьогодні, в середу, ознайомлені з розпорядженням Кабміну.

У розпорядженні уряду сказано, що координувати відкриття і подальшу роботу Офісів з євроінтеграції буде віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина.

До завдань нових Офісів входить робота над культурними і освітніми проектами; поширенням знань про європейський курс України серед школярів та студентів; допомога місцевому бізнесу для виходу на європейські ринки; налагодження комунікацій з іноземними інвесторами для залучення інвестицій в вищеназвані області.

На сьогоднішньому засіданні уряду Ольга Стефанишина сказала наступне:

«Уряд робить фокус на децентралізації євроінтеграції, щоб кожен міг скористатися перевагами зближення України з ЄС і отримувати більше інформації про євроінтеграцію України в своєму регіоні. Місцеві Офіси працюватимуть як інформаційно-координаційні хаби, де буде налагоджено більш тісну співпрацю між місцевими органами влади, громадянами і бізнесом. Ми вже запустили перший такий проект в Херсонській області, і сьогоднішнє рішення уряду дозволяє масштабувати цей процес на інші регіони ».

Нагадаємо, ряд економістів і фінансових експертів заявив, що саміт Україна-ЄС фактично провалився.

Також раніше ми написали про те, що 6 жовтня в Брюсселі пройшов саміт Україна – ЄС, на якому Україну представляв президент Володимир Зеленський.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу