Держбанки знизять комісію за свої послуги в кілька разів

Поділитися:

Днями у Верховній Раді з’явився законопроект, який в кілька етапів, а в підсумку в кілька разів зменшує комісію, яку беруть банківські установи за платежі і перерахування грошей платіжними картками.

Про це повідомляють українські журналісти, які ознайомилися з законопроектом.

Як повідомляється, за цим проектом закону пропонується вже з початку наступного року знизити комісійні банків при транзакціях до рівня півтора відсотка; з липня 2021 року – до рівня 1 відсотка. А з початком 2022 року комісія банків при платежах картками не повинна перевищувати половини відсотка.

Також ЗМІ інформують, що перш за все йдеться про державні банківських установах – Ощадбанку і Приватбанку.

У законопроекті сказано, що реалізація таких положень особливо допоможе малим підприємцям. Адже зараз вони часто при розрахунках платіжними картками платять комісію в два, а то і в три відсотки – набагато більше, ніж в європейських країнах. За словами директора з питань співпраці з держвладою торгової мережі «МЕТРО Кеш енд Кері Україна» Олесі Оленицької, нині підприємці при розрахунках віддають банкам з кожних 100 грн. 2-3 гривні.

Пані Оленицька закликала всі банки приєднатися до ініціативи народних обранців.

Нагадаємо, днями у Верховній Раді народні депутати представили новий проект закону, згідно з яким серйозно зменшується комісія банків при різних операціях з банківськими картами.

Також раніше ми інформували, що карантин зменшив кредитний портфель банків, але не чинив ніякого впливу на прагнення громадян залишати депозити.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу