Українці за місяць принесли в «Приват» понад 4 млн. гривень 25-копійчаними монетами

Поділитися:

За інформацією Національного банку України, за місяць громадяни обміняли в Приватбанку 25-копійчаних монет на 4,2 млн гривень.

Відомо, що тільки за один день 1 жовтня клієнти Приватбанку принесли в каси банку для обміну 25-копійчаних монет на суму близько 900 тисяч гривень.

«Всього за місяць з 1 вересня по 1 жовтня 2020 року абоненти Приватбанку принесли для обміну дрібниця на загальну суму 4,2 млн гривень», – йдеться в повідомленні НБУ.

Слід зазначити, що протягом місяця обміняти в Приватбанку виведені з обігу монети змогли більше 27 тисяч клієнтів банку. Таким чином, в середньому кожен клієнт обміняв дрібниця на паперові гроші або зарахували себе на рахунок на суму 155 гривень.

Нагадаємо, що в Нацбанку планують відмовитися від монет. Як говорить фінансовий аналітик Олексій Лупоносов, карбування однієї монети обходиться дорожче, ніж її реальна купівельна спроможність. Так, вже зараз в побуті немає монет номіналом 1, 2, 5 копійок, а також виводиться з нього 25-копійчана монета.

Раніше повідомлялося, що в «Приватбанку» найближчим часом знизять тарифи на послуги для середнього і дрібного бізнесу України. Зокрема, мова йде про тарифи на обслуговування рахунків, на прийом готівки в терміналах банку і т. Д.

Всі зміни спрямовані на те, щоб користувачам банку було ще зручніше. Після спаду бізнесу, який стався через пандемію коронавірусу і оголошеного суворого карантину, в банку вирішили створити більш привабливі умови, щоб залучати нових клієнтів і вигідно виділятися серед інших фінансових установ не тільки сервісом, але і тарифами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу