20% українських роботодавців урізують зарплати

Поділитися:

Європейська бізнес асоціація провела експрес-опитування серед роботодавців України. За інформацією фахівців ЄБА, 68% представників бізнесу вже повністю або частково повернулися до роботи в офісі.

Згідно з результатами опитування, 21% роботодавців думають про скорочення оплати праці співробітників в найближчі півроку. При цьому, 69% опитаних планують залишити рівень заробітних плат без змін. Над підвищенням розмірковують всього 9% роботодавців.

Експерти дізналися їм про зміни в кадровій політиці компаній. Так планують зберегти персонал компанії в незмінному складі – 60% підприємців. Над скороченням штату співробітників думають – 28%. Нових працівників шукають в 13% опитаних компаній.

Нагадаємо, що в Україні перший етап зростання мінімальної заробітної плати запланований на вересень 2020 року. За відомостями прес-центру Офісу президента, в уряді провели розрахунки, згідно з якими вже з 1 вересня мінімальний оклад підвищиться до 5 тисяч гривень, з 1 січня 2021 року – до 6 тисяч гривень, а з 1 липня 2021 року – до 6,5 тисячі гривень.

Раніше повідомлялося, що “Безробітних буде більше, тому що не може бути їх менше, якщо падає економіка. У прогнозі, який складався ще в листопаді минулого року, тобто до коронавіруса, і був закладений в держбюджет, стояв зростання 3,5%. Економіка повинна була настільки вирости. Зараз за прогнозом того ж Кабміну, падіння складе 5% “, – заявив радник президента України з економічних питань.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу