Турбізнес не переживе другу хвилю кризи

Поділитися:

Туристичний бізнес застиг в очікуванні поліпшення ситуації на ринку. Нових замовлень немає, проте фірми займаються перебронювання, які були зроблені до коронавируса і переносять подорожі.

За словами директора туристичної фірми Ольги Пономарьової, щорічно турфірми відправляють за кордон понад 4 мільйони туристів, також варто враховувати самостійних туристів (близько 1,5 мільйона чоловік). При цьому, з 2017 року кількість мандрівників зростає щороку.

“Зараз важливо збільшити оборот на 25-30 відсотків, щоб вийти на ті показники, які були до березня 2020 року”, – говорить вона.

В цілому, туристичні фірми знаходяться в безвихідній ситуації, так як невідомо, коли все закінчиться, відновиться авіасполучення з тією країною, в яку хоче поїхати клієнт. Через карантин деякі броні продовжуються по кілька разів.

Туристичний бізнес більше всіх постраждав від обмежень, він не має можливості перепрофілюватися і все зав’язано на туристах. Втрати є по оборотам і співробітникам. При цьому уточнимо, що в туристичній індустрії працює понад 250 тисяч учасників ринку.

Туроператори закликають державу прийняти програми, які зможуть підтримати бізнес.

“Якщо цього не зробити в найближчі місяці, до осені буде серія банкрутств. Туристичний бізнес і всі інші не переживуть другої хвилі пандемії коронавируса. Все ще від першої не відійшли” .- сказала експерт.

Нагадаємо, що в Україні з 1 червня 2020 року розпочався черговий етап послаблення карантину. «Укрзалізниця» почала продаж квитків на поїзди всередині країни, тобто незабаром українці зможуть подорожувати по країні без обмежень.

Раніше повідомлялося, що глобальний туризм в цьому році сильно скоротиться. У порівнянні з минулим роком він впаде на 70%. При цьому відновлення почнеться спочатку в Європі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу